Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OKÜ'de mezuniyet coşkusu

Eğitim

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nden bu yıl 1100 lisans, 850 ön lisans ve 1000 lisans üstü olmak üzere toplam 2950 öğrenci mezun oldu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi 2023–2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni, Karacaoğlan Yerleşkesi OKÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. 

Mezunların geçit töreni ile başlayan törenin devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Törenin ilk konuşmasını mezun öğrenciler adına Mimarlık Tasarım Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrencisi Ebru Savran yaptı. Savran, "4 yıllık lisans eğitimi sürecinde yaşanan pandemi ve deprem gibi toplumsal açıdan derin üzüntüler duyduğumuz etkilerini her alanda hissettiğimiz zorlu dönemlerde eğitimin kesintisiz devamı için gösterdiğiniz özveri, liderlik ve rehberlik için teşekkürlerimi sunuyorum. Sevgili mezun öğrenci arkadaşlarım, bugün bilimin ışığında ilerleyen ve aklın rehberliğinde öğrenmeye devam eden bireyler olarak yeni bir döneme adım atıyoruz. Bizler geleceğe umutla bakmalı, Atatürk'ün ilke ve inkılapları doğrultusunda Ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşımak için kararlılıkla ilerlemeliyiz." dedi.

Törende konuşan, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun ise yaptığı konuşmada, "17 yıl önce kurulmuş genç ve dinamik bir Üniversite olarak yenilikçi vizyonumuzla Ülkemizin ve dünyanın gelişimine katkı sunma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her geçen yıl eğitim kalitemizi yükseltmek ve kapasitemizi artırmak için büyük bir çaba sarf ediyoruz. Bu yıl da yaklaşık 1100 lisans, 850 ön lisans ve 1000 lisans üstü öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bugün keplerini coşkuyla havaya fırlatacak olan öğrencilerimizin sevinçlerine ortak olacağız." dedi.

Konuşmaların ardından OKÜ Fakülteleri ve Meslek Yüksekokullarından, tezli ve tezsiz yüksek lisans programlarından mezun olan öğrencilere başarı belgeleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verildi. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, mezun olan gençlerimizi tebrik ederek, başarılı ve mutlu bir gelecek diledi.

Törenin sonunda, Vali Dr. Erdinç Yılmaz ile protokol mensuplarının öğrencilerin coşkusuna ortak olduğu kep atma töreni gerçekleştirildi. 

Mezuniyet törenine, Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, Baro Başkanı Mehmet Karakoç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, OKÜ Rektör Yardımcıları, fakülte dekanları, enstitü müdürleri, meslek yüksekokulu ve yüksekokul müdürleri ile diğer akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.