Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

OKÜ, İran'daki 2 üniversite ile iş birliği anlaşması imzaladı

Eğitim

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), İran'daki Tebriz Üniversitesi ve Sahand Teknoloji Üniversitesi ile iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edilen “Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri” alanında ihtisaslaşma başvurusuyla birlikte, “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı” kapsamında ihtisaslaşmaya değer görülen 25 üniversite arasında yer alan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), Tebriz Üniversitesi ve Sahand Teknoloji Üniversitesi ile yenilenebilir enerji ve batarya teknolojileri alanında iş birliği anlaşmaları imzaladı.

OKÜ, uluslararası üniversitelerle akademik iş birliği anlaşmaları yaparak öğrenci ve personel değişim programlarını hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, OKÜ, İran’ın Tebriz kentinde bulunan Tebriz Üniversitesi ve Sahand Teknoloji Üniversitesi ile "Yenilenebilir Enerji ve Batarya Teknolojileri" alanında öğrenci ve personel değişimini içeren iş birliği anlaşmaları imzaladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, imzalanan anlaşmalardan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, "Bu iş birliği sayesinde uluslararası akademik ilişkilerimizi güçlendirmeyi hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de yurt dışındaki üniversitelerle iş birliklerimizi artıracağız.’’ dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.