Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Derya Yanık: İsrail uluslararası alanda yalnızlaşıyor

Gündem

BM Güvenlik Konseyi, Lübnan'a yönelik saldırıları savaş suçu olarak nitelendirip kapsamlı soruşturma talep ederken, BM Genel Kurulu, Filistin'in İsrail'in işgaline son verilmesine dair karar tasarısını büyük çoğunlukla kabul etti.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AK Parti Osmaniye Milletvekili Derya Yanık, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Lübnan'a yönelik saldırılarla ilgili acil toplanarak, siviller arasında korku yaymaya yönelik şiddet eylemlerinin savaş suçu sayılmasını ve bağımsız, şeffaf ve kapsamlı bir soruşturma talep edilmesini çok önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. 

Yanık, ayrıca, Filistin'in BM Genel Kurulu'na sunduğu ve İsrail'in Gazze ile işgal altındaki Batı Şeria'daki hukuksuz varlığına bir yıl içinde son vermesini talep eden karar tasarısının kabul edilmesinin de önemli olduğunu belirtti. 

ABD dahil 43 ülkenin çekimser kaldığı kararla ilgili olarak Yanık, kararın bağlayıcılığı olmasa bile ezici bir çoğunlukla kabul edilmesinin, İsrail'in savaş suçları işleyen ve soykırımcı politikalar izleyen marjinal bir terör örgütü olduğunu ve giderek yalnızlaştığını gösterdiğini ifade etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.