Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye’de 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Gündem

19 Eylül Gaziler Günü, tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’de de törenle kutlandı. 

Devlet Bahçeli Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Vali Vekili Hakan Yavuz Erdoğan, 12’nci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Şener Kaytez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, Şehitlerimizin aileleri ile Gazilerimiz ve yakınları katıldı.

Atatürk Anıtına Valilik Makamı, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şubesi, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şubesi çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız okundu.

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Mutlu yaptı. Dernek Başkanı Mutlu, “19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olmasında ve Devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gündür. 19 Eylül, Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejiminin üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul Gazilerimizin şeref günüdür. “diye konuştu.

Törenin devamında Şeref Defterini imzalayan Vali Vekili Hakan Yavuz Erdoğan’ın şöyle konuştu, “Şanlı tarihimiz, mukaddes vatan topraklarını kanlarıyla sulamış Şehitlerimizin ve Gazilerimizin fedakârlıklarıyla elde edilen nice zaferlerle doludur. Gazilerimiz, bu vatan topraklarındaki bekamızın birer timsali ve güvencesidir. Bugün de ülkemize yönelen tehditlere karşı kendilerini siper eden kahraman askerlerimiz, polislerimiz ve güvenlik korucularımız aynı şuur ve fedakârlıkla görev yapmaktadırlar. Aziz milletimiz, kutsal değerlerini, vatan ve bayrak sevgisini her şeyin üstünde tutan, bu uğurda hayatlarını feda etmekten çekinmeyen kahramanlarımız sayesinde karşısına çıkan tüm badireleri atlatacak güce, dirayete ve kararlılığa sahiptir. Bizler, ecdadımızdan miras kalan değerlerimize sahip çıkmanın, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere karşı mücadele etmenin, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için çalışmanın, Şehitlerimize ve Gazilerimize vefa borcumuzun da gereği olduğuna inanıyoruz. Sizler nesiller boyu taşıyacağımız onurumuz, şanlı tarihimizin yaşayan abidelerisiniz. Sizler vatanseverliğin, Türk kahramanlığının ve Türk fedakârlığının şanlı temsilcilerisiniz. Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebedi yurdumuz olan vatan topraklarımıza sahip çıkmak uğruna, canlarını ve kanlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi ve ebediyete göç eden Gazilerimizi, rahmet ve şükranla yâd ediyorum. 19 Eylül Gaziler Gününüz Kutlu Olsun!”

Tören Vali Vekili Hakan Yavuz Erdoğan’ın Şeref Defterini imzalamasının ardından sona erdi.

“Kahramanlarla Yürüyoruz”

19 Eylül Gaziler Günü etkinliklerinin devamında “Kahramanlarla Yürüyoruz” etkinliği gerçekleştirildi. Devlet Bahçeli Meydanından başlayıp Cumhuriyet Meydanında son bulan yürüyüş etkinliğine Vali Vekili Hakan Yavuz Erdoğan, protokol mensupları ve Gazilerimiz katıldı.

Etkinlikte konuşan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Osmaniye Şube Başkanı Mehmet Mutlu, “Bugünümüz için hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Biz, tarih boyunca bağımsızlık uğruna kanlarını döken kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Trablusgarp'tan Çanakkale'ye, Sarıkamış'tan Galiçya'ya kadar vatan toprağını kanlarıyla sulayan ecdadımız gibi bizler de vatanımızın savunucusuyuz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Gazilerimizi şükranla anıyor, Gaziler Günü’müzü kutluyorum.” dedi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinlikte Gazilerimiz, bilek güreşi ve masa tenisi gibi etkinliklere katılarak keyifli anlar yaşadılar. Etkinliklerin ardından tören sona erdi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.