Barajdaki çekilmeyle birlikte suyun altında kalan evler, eski yollar, cami ve Köy mezarları ortaya çıktı.
Kadirli´de, Ceyhan Nehri üzerinde, sulama, taşkın kontrolü,Tarım ve elektrik enerjisi üretimi amacı ile 1975-1984 yılları arasında inşa edilen Baraj,149.849 hektar gibi çok geniş bir alana sulama hizmeti vermekte, ayrıca 138 MW güç kapasitesindeki HES (hidroelektrik santral) yılda 569 GWh elektrik enerjisi üretimi sağlamaktadır.
Arslantaş Baraj Gölü´ndeki su seviyesi, özellikle bu yıl yağışların az olması ve tarımsal alanda sulamaya duyulan ihtiyacın artması nedeniyle önemli miktarda azaldı.
Devlet Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü´nden yapılan açıklamada, 30 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan tarımsal sulama mevsiminin yağışların yetersiz olması nedeniyle uzadığı belirtilirken, soğan, patates, turp, narenciye ve meyve üreticililerinin sıkıntı yaşamaması için baraj gölünden kanallara su takviyesi yapıldığı ifade edildi.
Arslantaş Baraj Gölü´nde su seviyesinin metrelerce düştüğü drone görüntülerine yansıdı.
1983-1984 yılında hizmete açılan Aslantaş Barajında kuraklık nedeniyle suların çekilmesiyle yerleşim yeri kalıntılarının ayakta durması ise köy sakinlerini duygulandırırken, anılarını tazeleyen Köylüler Barajın ilk defa bu kadar azaldığını belirterek, yakınlarına ait olan mezarları da ziyaret ederek dua ediyor.