Kındır, kendisine ait atölyede demir profilin alt kısmına motosiklet parçalarını, saçtan yaptığı üst bölüme ise koltuk, direksiyon, fren ve gaz mekanizmasını yerleştirdi.
Trafiğe kapalı alanlarda test sürüşünü başarıyla gerçekleştiren Kındır, aracını geliştirerek patentini almak istiyor.
Kındır, aracını daha da geliştirilerek ambulans, polis ve itfaiyenin de kullanabileceği bir yapıya kavuşturmayı hedeflediğini belirtti.
Aracı yaptığı için mutlu olduğunu anlatan Kındır, “Aracımızın alt kısmını motosikletten, üst kısmını da otomobil kaportasından yaptık. Aracın alt bölümü 86 santimetre, üst bölüm ise 174 santimetreden oluşuyor. Tüm araçlar trafikte dururken boşluklardan alt kısmı geçiyor. Üst kısmı da araçların üstünden geçiyor. Böylece trafiğe aracımız takılmamış oluyor. Tamamen yapımı bize ait güzel bir araç oldu. Bunu daha da geliştirebiliriz” şeklinde konuştu.
Kındır, bu araç gibi atölyesinde ilginç icatlar yapmayı sevdiğini dile getirdi. Aracı geliştirmek istediğini anlatan Kındır, şunları kaydetti:
“Trafik sorununa çözüm olarak bu aracı yaptım. Normal araçlar trafikte dururken bu araç onların üzerinden çok rahat geçebilir. Böyle bir icadı yaparken de ileri de polis, ambulans, itfaiye, toplu taşıma araçları olarak da kullanılabileceğini düşündüm. Daha geliştirip, patentini de almak istiyorum. Ben bu projemin ülkemize mal olmasını diliyorum”
Kındır, aracı görenlerin şaşkınlıkla karşılağını ve beğendiğini sözlerine ekledi.
Haber: Ümit Kahraman