Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye Devlet Hastanesi, 1344 hastaya evde sağlık hizmeti sunuyor

Sağlık

Osmaniye Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görev yapan sekiz ekip tarafından 1344 hastaya evde sağlık hizmeti veriliyor.

Osmaniye Devlet Hastanesi, Evde Sağlık Hizmetleri Birimi aracılığıyla, hastalıkları nedeniyle yatağa ya da eve bağımlı olan, yaşlılık sebebiyle sağlık hizmetine ulaşımda zorluk çeken ve evde sağlık hizmeti talep eden 1344 hastaya düzenli olarak tıbbi bakım hizmeti veriyor.

Bu hizmetler, uzman doktor kontrolünde, hastaların ihtiyaçları doğrultusunda planlanıyor ve uygulamaya konuluyor.

Hastalar, 444 38 33 numaralı hattı arayarak evde sağlık hizmeti talebinde bulunabiliyor. Talep, Sağlık Müdürlüğü Koordinasyon Merkezi'ne iletilmekte ve ardından hastaların bağlı bulunduğu Evde Sağlık Hizmeti Birimi ile iletişime geçilerek süreç başlatılıyor.

Evde sağlık hizmetleri süreci, hasta veya yakınlarıyla iletişim kurularak doktorlu ekip tarafından gerçekleştirilen ilk ziyaretle başlıyor. Ziyarette, hastaların tıbbi ve sosyal bakım ihtiyaçları belirleniyor. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda, ziyaret sıklığı ve tıbbi bakım planı oluşturularak tedavi süreci koordine ediliyor.

Osmaniye Devlet Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde görev yapan sekiz ekip, 1344 hastanın tedavi ve izlem süreçlerini titizlikle yürütüyor. Uzman Doktor Öztürk Gürer Tutu, birim tarafından sunulan hizmetler hakkında bilgi verdi ve bu hizmetlerin, özellikle sağlık hizmetlerine erişimde zorluk yaşayan bireyler için hayati önem taşıdığını belirtti.

Osmaniye Devlet Hastanesi, hastaların yaşam kalitesini artırmayı ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı hedefleyen bu hizmetleriyle, topluma önemli bir katkı sağlamaktadır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.