RATEM Başkanı M.Aydın Şerbetçioğlu başkanlığındaki heyette, Başkan Yardımcısı Banu Genç, Genel Sayman Zafer Beyaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Tülay Arsal ve İsmail Adıyaman yer aldı. Toplantıya RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de katıldı.
RADYOSFER çalışmaları hakkında bilgi veren Şerbetçioğlu, yerel radyoların altından kalkamadıkları telif, enerji ve genel giderlerinin karşılayabilmelerinin tek çözümünün Ulusal Reklam pastasından pay almak olduğunu söyledi.
Yerel radyo ve televizyonların Ulusal ve Uluslararası reklam veren firmalardan reklam alabilmesi için Ölçümleme ve ADEX (Raporlama)nın zorunlu olduğunu belirten RATEM Başkanı Şerbetçioğlu, "ÖLÇÜMLEME’ye RTÜK Başkanımızın da desteğiyle başlandığını, kısa süre içerisinde ADEX (Raporlama)’i de çözmek üzere olduğumuzu, RATEM Bilişim AŞ üzerinden de REKLAM PAZARLAMA faaliyetlerine başladığımızın bilgisini verdik. Ayrıca kendilerinden, Yerel Uydu ve Karasal Televizyonlarımızın Ölçümleme ve Adex lerinin de çözmemizde Bizlere destek olmalarını talep ettik." dedi.
Şerbetçioğlu, Bakan Ersoy ve RTÜK Başkanı Şahin'in önemli gelişmelerden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek gerekli desteği vereceklerini beyan ettiklerini aktardı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a daha önceki toplantılarıda da ilettikleri talepleri tekrar gündeme getirdiklerini ifade eden Şerbetçioğlu, "RTÜK Başkanı Şahin, kamu spotlarının bedeli karşılığında yayınlanması ve reklam kuşak sürelerinin artırılması talebinizin de içinde bulunduğu 10’a yakın düzenleme üzerinde çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Bakan Ersoy da, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve bağlı Kurumlarının reklam tanıtım bütçelerinden Yerel Radyo Televizyonlarda kullanılmak üzere RATEM BİLİŞİM AŞ pay ayrılması, Ankara’da da kurmayı planladığımız RADYO/TV Stüdyosu için yer tahsisi taleplerimizle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirtti." diye konuştu.
TÜRSAT ile geçen ay yaptıkları toplantıda ilk etapta 20 uydu TV için bir transponder için RATEM’e fiyat teklifi vermelerini talep ettiklerini ve teklifi bekledikleri bilgisini aktardığını, Bakanlığın bu yıl Haziran ayında yapmayı planladığı CONTENT İSTANBUL projesi ile İstanbul’u Dünya’da dizi film merkezi haline getirmeyi ve bu organizasyonu her yıl yapmayı planladıklarını dile getiren Şerbetçioğlu, "RATEM olarak bu organizasyonu, aynı içerikle 2012 yılından beri İFTV adıyla gerçekleştirdiğimizi, bu içeriğin Patentinin de bir telif kuruluşu olan RATEM’e ait olduğunu, ABU (Asya Pasifik Yayıncılar Birliği, IBC (Avrupa yayıncılar Birliği), ASBU (Arap Yayıncılar Birliği) ve NAB (Amerika Yayıncılar Birliği) ile Üyelik ve İş birlikleri olduğunu IFTV organizasyonlarını yaparken de bu Birliklerle iş birlikleri yaptığımızı dile getirdik. Sayın Bakanımız da Content İstanbul projesi başında Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz olduğunu, birlikte neler yapılabileceği ile ilgili görüşmemizi söyledi." dedi.