Osmaniye'de 150 bin öğrenci ders başı yaptı

Osmaniye'de yaklaşık 150 bin öğrenci ve 10 bin öğretmen, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla ders başı yaptı.

Eğitim 09.09.2024, 14:24 09.09.2024, 17:15 Şükrü TOZLUKLU
Osmaniye'de 150 bin öğrenci ders başı yaptı

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı mesajı okundu. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Şule İltemiş, “Bugün yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içerisindeyiz. Bugünkü törenimize adını Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alan Atatürk Ortaokulu ev sahipliği yapmaktadır. 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının, Atatürk Ortaokulu ailesine, Osmaniye’mize, Ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi. 

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ederek, "Sözlerime başlamadan önce dün Tunceli Ovacık’ta hayatını kaybeden dört kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensubumuza ve bir gün önce aramızdan ayrılan çok kıymetli Okul Müdürümüz Mehmet Panavur Beyefendiye Allah’tan rahmet, ailelerine de sabır diliyorum.” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak sözlerine şöyle devam etti, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, onun eğitim düzeyinin de göstergesidir. Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri; gelişimlerini, eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Bizler bu bilinçle Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde sevgili öğrencilerimizi; düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk sahibi, milli kültürümüzü benimsemiş, manevi değerlerine bağlı, bilim ve teknolojiye yatkın, üretken bireyler olarak yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu hedef doğrultusunda "Türkiye Yüzyılı" hedeflerimize ulaşmak adına yeni eğitim öğretim yılında hep birlikte azim ve sebatla çalışacağız.” dedi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Albak sözlerine, “2024-2025 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim yöneticilerimize, okul idarecilerimize, öğretmen, öğrenci ve velilerimize huzurlu, sağlıklı ve başarılı bir eğitim-öğretim yılı diliyorum. “ diyerek son verdi.  

Programda konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, "Öncelikle dün Tunceli’nin Ovacık İlçesinde trafik kazası sonucu Şehit olan dört kahramanımıza Allah’tan rahmet diliyor, Milletimizin başı sağ olsun diyorum. Biliyorsunuz bu dört kahraman Şehidimizden birisi de Şehitler Diyarı Osmaniye’mizin Şehidi, ayrıca başımız sağ olsun. Yeni kaybettiğimiz Okul Müdürümüz Mehmet Hocamıza Allah’tan rahmet diliyorum. Dün cenazesine ulaşılan, hepimizin yüreğini dağlayan Narin kızımız inşallah cennet bahçesindedir. Elbette Millet olarak hepimizin yüreği yandı. Şehidimizin olması nedeniyle bazı programları çıkarmak zorunda kaldık. Programda Halk Oyunları gösterisine hazırlanan çocuklarımız kusurumuza bakmasınlar, kendilerinin gözlerinden öpüyorum.” dedi.

Vali Yılmaz, sözlerinin devamında 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize hayırlı olmasını dileyerek devam ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Yeni dönemin başta çocuklarımıza, velilerimize, öğretmenlerimize, milli eğitim camiamıza ve şanlı Türk Milletine hayırlı uğurlu olmasını diliyor ve bu vesileyle bize geleceğimizi bağımsız bir şekilde şekillendirme imkânını sağlayan başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Aziz Şehitlerimiz ile Kahraman Gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Okul genç beyinlere, insanlığa saygıyı millet ve ülkeye sevgiyi bağımsızlık onurunu öğretir.” sözünden hareketle evlatlarımızı vatanına, Bayrağına, Cumhuriyetine bağlı, milli ve manevi hasletlerine sahip çıkan, insani değerleri benimseyen bireyler olarak yetişmek bizlerin en büyük arzu ve görevi olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bu bilinçle milletimize karşı olan en büyük sorumluluğumuz olan eğitim ve öğretimde vazifemizi layıkıyla yerine getirirsek işte o zaman vicdanımız rahat bir şekilde elimizdeki bayrağı gelecek nesillere devredebiliriz.”diye konuştu.

Sözlerinin devamında öğrencilere hitap eden Vali Yılmaz, “Türkiye Yüzyılını, omuzlarında daha ileriye taşıyacak sevgili öğrencilerimiz, İleride bizlerden bayrağı teslim alacak ve ülkemize büyük hizmetler edeceksiniz. Sizleri tekrar öğretmenlerinize ve okullarınıza kavuşturuyor olmanın mutluluğu tarif edilemez. Büyük bir umut ve azimle geleceğimiz adına iyi yetişmiş bir insan olmak gayesiyle çıktığınız yolda, yaşadığımız bütün olumsuzlukların üstesinden hep birlikte geleceğiz. Sizler, yeter ki bilginin aydınlığında öğretmenlerinizin rehberliğinde idealleriniz adına sağlam bir iradeyle yürümeye devam ediniz. Devletimiz, her zaman yanınızda olacaktır.” diye konuştu.

Vali Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti, “Kıymetli Öğretmenlerimiz, sizler, ülkemizin aydınlık geleceğinin meşalesini söndürmemek adına ortaya koyduğunuz fedakârca çalışmalarınızdan dolayı eğitim ordumuzun gerçek kahramanlarısınız. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’ün de ifade ettiği gibi “Yeni nesil sizlerin eseri olacaktır.” İlmin ve bilginin size kattığı onurlu duruşunuz ve rol model konumunda olmanız, çocuklarımızı daha da ileriye taşıyacaktır. Anlayışınız ve fedakârlığınız için milletimiz adına sizlere en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Sözlerine öğrenci velilerine hitap ederek devam eden Vali Yılmaz, “Saygıdeğer veliler, bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımız, yeni bir eğitim-öğretim döneminde öğretmenlerine ve okullarına kavuştular. Her okul açılışındaki kavuşmalar, kendi içinde bir coşkuyu ve bayram sevincini barındırır.  Okullarımızı, eğitime hazır hale getirdik. Müsterih olun. Bu zor süreçte sizlerin de desteği çok önemli. Sizlerin anlayış, fedakârlık ve desteğinizle güzel günlere kavuşmamız çok daha yakın olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle sizlere de ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyor, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.“ dedi.

Vali Yılmaz sözlerinin son bölümünde, “Atatürk Ortaokulumuz mimarisiyle, sağlamlığıyla, bulunduğu konumla muhteşem bir binaya kavuşmuş oldu. Hemen hemen bütün okullarımızın standartları çok yükseldi, çok sağlam yapılıyor. Çocuklarımızın huzur ve güven içinde okuyacağı okullar oldular. Bu anlamda Devletimize minnettarız. Çocuklarımız için Devletimiz, Hükümetimiz hiçbir fedakârlıktan kaçmıyor, lazım olan her ne ise sağlanıyor. Çünkü biliyoruz ki her şeyimiz, geleceğimiz sevgili çocuklarımızdır. Şuna yürekten inanıyorum ki bir Devletin, bir Milletin geleceğini eğitim seviyesi, eğitimli insanlar belirler. Bir ülke güçlü olacaksa, müreffeh olacaksa, gelişmiş olacaksa, dünyada söz sahibi olacaksa, eğitimde gösterdiği başarıya bağlı olacaktır. Osmaniye’miz eğitimde yıldızı parlayan, hep ileriye giden bir İl oldu. Üniversite giriş sınavlarında bizim tespitlerimize göre Türkiye’de 16. sıraya yükseldik, okul puanlarını çıktığımızda 5. sıraya yükseldik. Bu çok büyük bir başarıdır. Bu yetmez, inşallah en kısa zamanda hedefimiz ilk üç. Orayı da yakaladığımızda hep birincilik olacaktır. Bu başarıyı, çok büyük katkısı olan İl Milli Eğitim Müdürümüze, yönetimdeki arkadaşlarına, bu işin gerçek kahramanları öğretmenlerimize, sevgili çocuklarımıza ve siz değerli velilerimize borçluyuz. Allah başarımızı daim etsin. Bu dönemi de başarı dolu geçireceklerine inanıyorum.  2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı, başarı olmasını diliyorum.“ dedi.

Konuşmaların ardından 6-E sınıfı öğrencisi Kerem Parlak, Bestami Yazgan’ın “Bir Çiçektir Öğrenciler” isimli şiirini okudu ve 8. Sınıf öğrencileri 5. Sınıf öğrencilerine “okulumuza hoş geldiniz” çiçeği sundular. Öğrencilerin Bayrağımızı Vali Yılmaz’a takdim etmesinin ardından, Vali Dr. Erdinç Yılmaz okulun ilk ders zilini çaldı. Daha sonra sınıfları ziyaret eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları öğrencilerle bir süre sohbet ederek, ders kitaplarını dağıttılar. 

Öğrencilere ve öğretmenlere yeni öğretim yılında başarılar dileyen Vali Yılmaz, tüm öğrencilere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek temenni etti.

Vali Yılmaz sınıf ziyaretlerinin ardından yaptığı konuşmada, “Şehitler Diyarı Yiğit Osmaniye’mizde yeni bir eğitim öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. Bugün Atatürk Ortaokulundayız. Bu okulumuz çok eskimişti, çok yıpranmıştı, artık sağlıklı ve güvenli değildi. Bu okulumuzu sıfırdan, yeniden yaptık. Osmaniye’mize, sevgili çocuklarımıza hayırlı olsun. Çok güzel bir okula kavuşmuş olduk. Osmaniye’mizde 525 okulda 6 Bin 545 derslikte 150 Bin öğrencimiz, 10 Bin öğretmenimizle eğitim ve öğretimimiz bugün başlamış oldu. Osmaniye’mizde eğitimde gösterdiğimiz başarıyı, heyecanı, mutluluğu, gayreti Allah’ın izniyle bu sene de göstereceğiz. Sevgili çocuklarımızın bizi mutlu eden, bizi gururlandıran başarılarını yine yaşayacağımıza inanıyorum.  Çocuklarımıza, öğretmenlerimize, velilerimize, hepimize yeni eğitim öğretim yılı hayırlı, uğurlu, başarı dolu olsun.” dedi.

Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkan Vekili Sait Başkurt, OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hamit Coşkun, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Sadi Binboğa, MHP İl Başkanı Yusuf Çomu, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Konuşmaların ardından Vali Yılmaz temsili olarak ilk ders zilini çaldı, havaya kırmızı beyaz balonlar bırakıldı.

Tören, Vali Yılmaz ve protokol üyelerinin sınıfları gezmesi ile sona erdi.

Yorumlar (0)
17
açık
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 5 15
2. Fenerbahçe 5 13
3. Beşiktaş 4 10
4. Başakşehir 5 10
5. Eyüpspor 5 9
6. Samsunspor 5 9
7. Konyaspor 5 7
8. Sivasspor 5 7
9. Antalyaspor 5 7
10. Göztepe 4 6
11. Kasımpasa 5 5
12. Rizespor 5 4
13. Trabzonspor 3 3
14. Gaziantep FK 4 3
15. Alanyaspor 5 3
16. Bodrumspor 5 3
17. Kayserispor 3 2
18. Hatayspor 5 2
19. A.Demirspor 5 1
Takımlar O P
1. İstanbulspor 5 12
2. Igdir FK 5 10
3. Pendikspor 5 9
4. Kocaelispor 5 9
5. Amed Sportif 5 8
6. Manisa FK 5 8
7. Gençlerbirliği 5 8
8. Sakaryaspor 5 7
9. Bandırmaspor 5 7
10. Ümraniye 5 7
11. Ahlatçı Çorum FK 5 6
12. Erzurumspor 5 6
13. Ankaragücü 5 6
14. Keçiörengücü 5 6
15. Karagümrük 5 6
16. Şanlıurfaspor 5 6
17. Boluspor 5 5
18. Adanaspor 5 5
19. Esenler Erokspor 4 3
20. Yeni Malatyaspor 4 0
Takımlar O P
1. M.City 4 12
2. Arsenal 4 10
3. Newcastle 4 10
4. Liverpool 4 9
5. Aston Villa 4 9
6. Brighton 4 8
7. Nottingham Forest 4 8
8. Chelsea 4 7
9. Brentford 4 6
10. M. United 4 6
11. Bournemouth 4 5
12. Fulham 4 5
13. Tottenham 4 4
14. West Ham United 4 4
15. Leicester City 4 2
16. Crystal Palace 4 2
17. Ipswich Town 4 2
18. Wolves 4 1
19. Southampton 4 0
20. Everton 4 0
Takımlar O P
1. Barcelona 5 15
2. Atletico Madrid 5 11
3. Real Madrid 5 11
4. Villarreal 5 11
5. Celta Vigo 5 9
6. Real Betis 5 8
7. Mallorca 6 8
8. Rayo Vallecano 5 7
9. Deportivo Alaves 5 7
10. Girona 5 7
11. Athletic Bilbao 5 7
12. Espanyol 5 7
13. Osasuna 5 7
14. Sevilla 5 5
15. Leganes 5 5
16. Real Sociedad 6 4
17. Real Valladolid 5 4
18. Getafe 5 3
19. Las Palmas 5 2
20. Valencia 5 1