7 Ocak Kurtuluş Bayramının 99. Yılı Törenle Kutlandı

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Güncel 07.01.2021, 18:23 07.01.2021, 18:23
7 Ocak Kurtuluş Bayramının 99. Yılı Törenle Kutlandı

Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yıldönümü törenlerle kutlandı.






https://www.youtube.com/watch?v=8tJuNZA83rs




Devlet Bahçeli Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene; Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Garnizon Komutanı Topçu Albay Gürsel Kanca, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Ömer Korkmaz, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, Vali Yardımcıları Adem Yılmaz ve Metin Arslanbaş, İl Jandarma Komutan Vekili Yarbay Faruk Özdemir, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Şehit ve Gazi Dernekleri Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.









Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törenin devamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu. Törende şeref defterini imzalayan Vali Dr. Erdinç Yılmaz Şeref Defterine şöyle yazdı; “Kurtuluş Savaşı'nda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşayan milletimiz, Anadolu’nun her karış toprağında, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın gölgesinde, bağımsız ve hür yaşamak uğruna, şanlı bir mücadele vermiştir. Memleketimizin her yönden işgale uğradığı, acı ve zulüm dolu o yıllarda, yiğit Osmaniyelilerin düzenli bir askeri kuvveti olmaksızın işgale karşı gösterdiği direnç, cesaret ve fedakârlık; kurtuluş mücadelesinin sonunda kendisine özgürlük ve bağımsızlık olarak geri dönmüştür. Kuvva-i Milliye; milli birlik ve beraberlik ruhunun azmiyle, halkın isyan bayrağını çekerek, vatan sevdası uğruna bir milletin yazdığı ve sonsuzluğa armağan ettiği en büyük destandır. Bir destan ki; kâğıdı vatan evlatlarının parkalarından, mürekkebi kanlarından, kalemi de kurşundan… Sayfaları vatanın dört bir yerinde yazılmış, her satırına bir şehit verilmiş, cildi ay yıldızla bezenmiştir. Bu destanın kahramanlık dolu, şan ve şeref dolu sayfalarından bir kısmı da burada Osmaniye’mizin bereketli topraklarında yazılmıştır. Bu memleket, 7 Ocak tarihinde bedenlerini siper edip, düşmana geçit vermeyen, “şehit oluruz, gazi oluruz ama asla esir olmayız” sözünün hakkını veren; Rahime Hatunların, Palalı Süleymanların, Köse Mehmetlerin diyarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Toros Dağlarının tepelerinde tek bir evin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem. Bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm.”









İşte bu yüzden;





Sağlam basmalı vatan toprağına,





Sımsıkı sarılmalı Şanlı Bayrağına,





Cepheye yürüyen Şanlı Yiğitler, yenilmez zor savaşlarda,





Hak için, Bayrak için canlarını feda edip,





Armağan ettiler, bize bu mukaddes vatanı.





Bu duygu ve düşüncelerle Valilik yapmaktan onur duyduğum, Yiğit Osmaniye’nin Cesur evlatlarının 7 Ocak Kurtuluş Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Mücadelesinin kahramanlarına ve hayatları pahasına vatana can suyu veren aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 7 Ocak Kurtuluş Bayramımız Kutlu Olsun!”





Kutlama mesajlarının okunması ile devam eden Törende, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı münasebetiyle düzenlenen ortaokullar arası şiir okuma yarışmasında birinci olan Saimbey Ortaokulu öğrencisi Medine Nisa Sümbül “7 Ocak Destanı” isimli şiiri okudu.





Törenin devamında konuşan Kuvva-i Milliye Mücahitleri Derneği Osmaniye Şubesi Başkanı Hasan Özdemir konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “Birinci Dünya Savaşında Osmanlı Devleti yenilince emperyalist devletler topraklarımızı işgal ettiler. Osmaniye’miz Fransız işgaliyle karşılaştı. Osmaniye halkı hiç tereddüt etmeden direnişe geçmeye karar vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkanlığında başlatılan milli direniş harekâtına Osmaniye de mahalle, köy direniş birimleri kurarak, karşı koyma ve savunma harekâtına geçmiştir. Kuvva-i Milliye ruhu Türk Milletinin karakteridir, özüdür. İsmi destanlara sığmayan adsız kahramanlar, Çanakkale Şehitlerimiz, Sarıkamış Şehitlerimiz, Güneydoğu Şehitlerimiz, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ruhunuz şad olsun, rahat uyuyun, Kuvva-i Milliye ruhu Türkiye Cumhuriyeti Devletine ilelebet sahip olacaktır. Ne mutlu Türküm diyene.” dedi.









Törenin devamında konuşan Belediye Başkanı Kadir Kara ise “7 Ocak tarihi bizler için bir olmaktır, birlikte olmaktır, birlik olmaktır. Bunu hiçbir zaman unutmayacağız, unutturmayacağız. İçerisinden geçmekte olduğumuz bu zor dönemde Sakarya’daki ruha, Dumlupınar’daki cesaret ve cevvaliyete, her şeyden bugün daha çok ihtiyacımız vardır. Covid-19 salgınıyla mücadelede Sayın Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz Beyefendi önderliğinde şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlarla, uyumlu ve verimli işbirliğimiz Türkiye’ye örnek olacak boyutta sürmektedir. Bu vesile ile canlarını ortaya koyarak fedakârca görev yapan tüm sağlık çalışanlarına en kalbi duygularımla teşekkürlerimi iletiyorum.” dedi. Belediye Başkanı Kadir Kara konuşmasına şöyle devam etti, “Dün bizleri bu topraklarda esaret altına isteyenlere karşı bugün Devletimiz gereken önlemleri almakta ve çok şükür ki Şanlı Ordumuz dost ve kardeş Azerbaycan’da, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, Suriye’de ve Kuzey Irak’ta başarılar kazanmaya devam etmektedir. Başarıyla görevlerini yerine getiren yurt içinde ve yurt dışındaki tüm güvenlik güçlerimizi buradan, bu tarihi günde, Şehitler Diyarı Osmaniye’mizden, Şanlı Bayrağımızın gölgesi altından tüm kalbimle selamlıyorum. İnancımız odur ki Milletimiz bir daha bu topraklarda kurtuluş mücadelesi yaşanmaması için birbirine daha da kenetlenmiş ve 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında bu gücünü dost düşman tüm dünyaya göstermiştir. Allah’ım şevk ve gücümüzü artırsın, utandırmasın, bizlere bu güzel vatanı emanet eden şehit ve gazilerimize layık kılsın, bize inananları bizden uzaklaştırmasın. Yiğit Osmaniyeliler, 7 Ocak Kurtuluş Bayramınız kutlu olsun. İlelebet ve daima Ne Mutlu Türküm Diyene.” dedi.









Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı konserinin ardından, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. Yılı münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda ödül alan öğrencilere ödülleri verildi. Ortaokullar arası şiir okuma yarışmasında birinci olan Saimbey Ortaokulu öğrencisi Medine Nisa Sümbül, ikinci olan Özel Atabey Koleji öğrencisi Ahsen Koç ve üçüncü olan Şehit Hüseyin Cengiz İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Şerife Yaren Aktaş; Liseler arası Kompozisyon yarışmasında birinci olan Osmaniye İstek Okulları Fen Lisesi öğrencisi Yade Ceylin Yasan, ikinci olan 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi Ayşe Nur Erdemir ve üçüncü olan Hasan Aybaba Anadolu Lisesi öğrencisi Emiş Zehra Bal’a ödülleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından verildi.









Törenin devamında, Envar-ul Hamit Camii Şehitliği ziyareti edildi. Şehitlerimizin anısına saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra Envar-ul Hamit Camii Müezzini Kayyımı Yunus Önat tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu şehitlerimiz için dua etti. Şehitlerimiz için yapılan saygı atışının ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları tarafından şehitlerimizin kabirlerine karanfiller bırakıldı. Kabirlere karanfil bırakan Vali Yılmaz, “Vatanımız için canlarını veren bütün aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.


Yorumlar (0)
12
hafif yağmur
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 28 71
2. Fenerbahçe 28 68
3. Samsunspor 29 51
4. Beşiktaş 27 47
5. Eyüpspor 29 47
6. Başakşehir 28 42
7. Antalyaspor 29 39
8. Göztepe 27 38
9. Gaziantep FK 27 38
10. Kasımpaşa 28 38
11. Trabzonspor 28 36
12. Konyaspor 29 34
13. Rizespor 28 34
14. Bodrum FK 29 33
15. Kayserispor 28 33
16. Sivasspor 29 31
17. Alanyaspor 29 31
18. Hatayspor 28 19
19. A.Demirspor 28 -2
Takımlar O P
1. Kocaelispor 32 63
2. Karagümrük 32 59
3. Erzurumspor 32 54
4. Gençlerbirliği 32 54
5. İstanbulspor 32 52
6. Bandırmaspor 32 52
7. Ahlatçı Çorum FK 32 47
8. Amed Sportif 32 47
9. Ümraniye 32 46
10. Keçiörengücü 32 45
11. Esenler Erokspor 32 45
12. Boluspor 32 45
13. Iğdır FK 32 45
14. Pendikspor 32 42
15. Sakaryaspor 32 42
16. Ankaragücü 32 38
17. Şanlıurfaspor 32 37
18. Manisa FK 32 37
19. Adanaspor 32 27
20. Yeni Malatyaspor 32 -21
Takımlar O P
1. Liverpool 31 73
2. Arsenal 31 62
3. Nottingham Forest 31 57
4. Chelsea 31 53
5. M.City 31 52
6. Aston Villa 31 51
7. Newcastle 29 50
8. Fulham 31 48
9. Brighton 31 47
10. Bournemouth 31 45
11. Crystal Palace 30 43
12. Brentford 31 42
13. M. United 31 38
14. Tottenham 31 37
15. Everton 31 35
16. West Ham United 31 35
17. Wolves 31 32
18. Ipswich Town 31 20
19. Leicester City 30 17
20. Southampton 31 10
Takımlar O P
1. Barcelona 30 67
2. Real Madrid 30 63
3. Atletico Madrid 30 60
4. Athletic Bilbao 30 54
5. Villarreal 29 48
6. Real Betis 30 48
7. Celta Vigo 30 43
8. Real Sociedad 30 41
9. Rayo Vallecano 30 40
10. Mallorca 30 40
11. Getafe 30 39
12. Sevilla 30 36
13. Girona 30 34
14. Osasuna 29 34
15. Valencia 30 34
16. Espanyol 29 32
17. Deportivo Alaves 30 30
18. Leganes 29 27
19. Las Palmas 30 26
20. Real Valladolid 30 16