Türkiye’de onay gören 50 proje arasında yer alan 4007 TÜBİTAK Bilim şenliği etkinlikleri 2-11 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek.
Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD)'ın da destek verdiği projeye, Osmaniye İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Proje yürütücüsü görevini Ayşe Güngör, üstlenerek hazırladı ve “Antik çağdan günümüze tarih ve kültünün ortasında bir şehir:Osmaniye” adlı proje, 4007 TÜBİTAK Bilim şenlikleri programı arasında yer aldı.
Onaylanan 50 projeden biri, alanında ise tek
Türkiye’de TÜBİTAK tarafından onaylanan 50 projeden biri olma özelliği yanında, “Sosyal ve beşeri bilimler” alanında kabul edilen tek proje olma özelliğini taşıyan projenin hayata geçirilmesi kapsamında; alanında uzman insanların Osmaniye’de tarih ve kültürün izinde bilimsel anlamda yolculuk yapılacak etkinlikler gerçekleşeceği belirtildi.
Osmaniye Merkezdeki değişik mekanlarda 2 ile 11 Eylül 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan çeşitli etkinlikler kapsamında, alanında uzman konuşmacılar ile birlikte Osmaniye’nin kültür ve sanatsal değerleri ön plana çıkarılacak.
Projenin hazırlanmasında ve hayata geçirilmesinde; Osmaniye Valiliği başta olmak üzere; Osmaniye Belediyesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Yozgat Bozok Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Osmaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Osmaniye Ozanlar Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD), Osmaniye İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Şehit Yasemin Tekin İlkokulu, Seher Sare Özden Anaokulu ve Yunus Emre Anaokulu’nun projenin gerçekleşmesinde destek veren kurum ve kuruluşlar olduğu belirtildi.
Etkinlikler 2-11 Eylül arasında
Osmaniye merkez Cebelibereket Kültür Merkezi’nde 2 Eylül 2019 Pazartesi günü saat 09.0’da “Kalelerimiz” adlı fotoğraf sergisi ile etkinlikler başlayacak.
Açılış programının ilk gününde; Karacaoğlan- Dadaloğlu üzerine konuşmalar ve türküleri ile Osmaniyeli/ Osmaniye’de Şairler konusu “Osmaniye’de tarihe iz bırakanlar atölyesi” kapsamında konuşmacılar tarafından sunum yapılacak.
Sözkonusu proje yetkilisinin İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ile, proje yürütücüsünün Osmaniye İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Ayşe Güngör’ün çalışmaları 10 gün süresince çeşitli programla gerçekleşecek.
Proje kapsamında 11 ayrı atölye çalışması yapılarak, “Antik çağdan günümüze Tarih ve kültürün Ortasında bir şehir: Osmaniye” projesi kapsamında; Seksen karede geçmişten günümüze Osmaniye belgeseli, Osmaniye’de tarihe iz bırakanlar, Fil hafızası, Kale’nder şehir Osmaniye, Tarih ve kültürün derinliklerinden, Osmaniye’deki Müzik ve serüveni, Yöresel damak tadımız; yemeklerimiz, Geçmişten geleceğe Atıfı, Gavurdağlarındaki Türkmen aşiretleri, Osmaniye’de kilimce; Karatepe kilimleri” etkinlikler kapsamında izleyenlere sunumlar yapılacak.
Tanıtım Toplantısı 2 Eylül'de
Proje ekibi yürütücüsü eğitimci Ayşe Güngör, etkinliklerin açılış programının Celelibereket Kültür Merkezinde, 2 Eylül 2019 Pazartesi günü saat: 09.00’da yapılarak, ilerleyen saat ve günlerde süreceğini belirterek, tüm kültür ve sanatseverler ile ilgi duyan insanların davetli olduğunu söyledi.
Etkinliklerin 10 gün süre ile; açılış günü sonrasında, Osmaniye İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans salonu, Cebelibereket Kültür Merkezi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, 15 temmuz Şehitler amfisi, Osmaniye Müzesi ve Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi (Şor odası)’nda gerçekleşeceği belirtildi.