“Tohumdan Fidana, Fidandan Ağaca” projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un katılımıyla Osmaniye’de tohumlar toprakla buluşturuldu.
Düzenlenen törene Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un yanı sıra Vali Ömer Faruk Coşkun, Osmaniye Milletvekilleri Mücahit Durmuşoğlu, İsmail Kaya ve Baha Ünlü, Belediye Başkanı Kadir Kara, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Yedi Ocak İlkokulu Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başlayan törenin açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak yaptı.
Albak, “Bu proje sadece bir fidan dikme etkinliği olmayıp, birinci sınıfa başlayan her öğrencinin tohumdan başlayarak bir canlının dünyaya gelmesi ve büyüme evrelerini gözlemleyerek 4 yıl boyunca kendisiyle beraber büyüyecek bir canlıya refakat edecek, ona yardımcı olacaktır. Böylece merhameti, yardımlaşmayı, doğada yaşayan tüm canlılara faydalı olmayı öğreneceklerdir. Projemiz Osmaniye il genelindeki 161 resmi, 10 özel ilkokulda öğrenim gören 12 Bin 360 öğrenciyle uygulanacaktır. Proje sonucunda 100.000 metrekare alan ağaçlandırılmış olacaktır.” diye konuştu.
Törende konuşan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk ise yaptığı konuşmada, ağaç dikmek, tohumu toprağa vermek gibi çok özel ve güzel bir konuda bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Çok değerli bir işbirliği ile faaliyete geçen bu proje, Orman İşletme Müdürlüğümüzün, Belediyemizin, Milli Eğitim Müdürlüğümüzün hep birlikte ekip olarak çalıştığı ve bir şekilde Türkiye’ye örnek olabilecek bir projedir. Çünkü bu proje sadece sembolik olarak bir fidan dikimi ya da ağaç dikimi değil, bir çocuğun, binlerce çocuğun, 12 bin civarındaki çocuğumuzun bir tohumu toprağa bırakmak, sadık yârimizle buluşmak noktasındaki bu projeye, ilham verici bu projeye destek olmalarını çok önemsiyorum. Çocuklarımızın önce tohumu toprağa bırakmaları ve 2 yıl süreyle bu tohumun fidana dönüşmesini izlemeleri, bakımını üstlenmeleri, bakımına yardımcı olmaları ayrı bir değer. Hemen akabinde üçüncü sene ise öğrencilerimizin büyüttükleri bu fidanı toprağa hep birlikte dikiyor olmaları, Türkiye için Osmaniye için çok özel bir proje. Bu anlamda ben bu projeyi başka illerimiz için de örnek olarak değerlendirmek istiyorum ve sonuçta ortaya çıkan bu güzelliği, çocuklarımızın merhameti, sevgiyi, beraberliği, ekip ruhunu öğrenmesi ve eğitimin sadece sınıflarda yapılan bir husus değil aslında tüm hayat sahnesinde cereyan eden bir faaliyet olduğunu içselleştirmeleri açısından çok önemli. 2023 Eğitim Vizyonu da çocukların tabiata hürmet etmesini, doğa ile birlikte yaşamasını, hayvan sevgisini ve okul dışındaki ortamlarda yetişmesini öne çıkaran ifadelerle dolu. Bu ifadelerin hayata geçiyor olmasının bende yarattığı ayrı bir mutluluk ve memnuniyet var. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma, meslektaşlarıma, öğrencilerime, bu faaliyete katkıda bulunan, Sayın Valimiz başta olmak üzere, tüm kuruluşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir tohumun nasıl fidana dönüştüğünü izlemeleri, çocukların fidanlarla birlikte büyümeleri onların hayatına ayrı bir değer katacaktır.” dedi.
Konuşmaların ardından Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk orman yangınlarıyla ilgili fotoğrafların ve yanmış ağaç parçalarının yer aldığı sergiyi gezerek, sergi hakkında bilgi aldı. Daha sonra Bakan Selçuk, protokol mensupları ve öğrencilerle birlikte fidan poşetlerine toprak doldurarak, içlerine tohum ekti.
Program sonunda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, minik öğrencilerle günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.